a piece of cake

Jag tog mej en rejäl sovmorgon idag och kom inte upp från sängen förens kvart över elva. Inte riktigt likt mej, men det var skönt! Vandrade bort till pappas jobb för att hämta bilnyckeln & passade självklart på att föreslå lunch. Ganska så smart drag av mej då pappa brukar betala... En sallad med parmaskinka åt jag på Mat & Muffins. Jättemysigt ställe som man ofta glömmer bort eftersom det ligger på lite fel sida av alltihop. Sedan brummade jag iväg till Blomsterlandet för att köpa en stor ljuslykta som jag kikat på. Blev hur bra som helst! Tänkte visa bild när jag fixat klart med ljuset. Därefter städade jag hela lägenheten och det tog sin tid. Men när jag väl hade börjat dra igång allt kändes det bäst att göra det ordentligt och nu är det skinande blankt. Nu ikväll har jag och mammi bakat. När jag fyllde år fick jag boken "a piece of cake" som är ifrån tv-programmet Leila bakar av Pers föräldrar. Och vilken bok! Helt fantastiska recept och bilder. Riktig bra present. Vi bakade "pecan banana bread", en banankaka med pecannötter alltså. Och så den smakade! Riktigt smälte i munnen. Nu ska jag hoppa i säng. Ingen träning hanns med idag så imorgon får det bli en tidig springtur. Godnatt!



 Underbar bok!

Aj...

Visst är munblåsor bland det värsta man kan ha? Jag har en stor en framme på läppen som skaver så fort jag öppnar munnen. Den som kommer på ett bra botemedel borde bli helgonförklarad. Jag har ont i mina bihåler också. Inget som är bra här. Men jag har varit på Life och köpt Sinova och det brukar vanligtvis hjälpa. Men nu till något positivt! Min jacka kom imorse. Snabbare än vad jag trodde, så nu behöver jag inte frysa i vinter. Ikväll blir det matlagning med Per. Undra hur kreativa vi blir där... Brukar vanligtsvis bli nått halvfabrikat. Kanske skulle få upp nivån ikväll. Puss


Laddad

Nu är åter min frys uppladdad med färdiga matlådor. Är så skönt att slippa tänka på det på veckodagarna och bara ta en ur frysen. Idag blev det köttfärrssås & spaghetti i två stycken och köttfärrssås och burglur i de andra två. Louise som tipsat mej om att burglur också passar bra till. Blir ju betydligt nyttigare, för det är inte bra att äta pasta varje dag. Speciellt inte när jag inte tränar lika mycket längre. Broccolli är något som jag nästan alltid har i mina matlådor. Det är billigt, mättande och supernyttigt! När jag var liten hatade jag det men mamma tvingade mig att äta och nu älskar jag det. Nu ska jag diska färdigt och sedan åka till mitt andra hem. Ska lämna tillbaka bilen som jag lånat & sedan ut till flygplatsen. Just nu går Coyote Ugly på tvn. Jag älskar den filmen! Soundtracket är hur bra som helst. Älskade att stå framför spegeln och sjunga med till den. Haha. Det är så bra i slutet när hon sjunger Can´t fight the moonlight.


http://www.cinema.com/image_lib/3977_heading.jpg


Hundskit

Det blev fest hos Affi igår. Vi spelade ölspelet som jag inte har gjort på flera år och det var riktigt kul. Men någon utgång blev tyvärr inte av. Det blev lite kansigt & fram och tillbaka så jag & Erica gick och åt på BK istället. Och här fick vi kvällens största skratt. När vi tillslut fått våra menyer och slagit oss ner vid ett bord upptäcker Erica att hennes båda skor är täckta av brun sörja. Och när vi båda böjer oss fram och luktar så känner vi att det är det vi tror att det är - hundskit! Jag fullkommligt dog av skratt då Erica tidigare i kön gnällt på att det stank skit. Konstigt... Efter maten traskade vi hemåt och jag var i säng ganska så tidigt. Nu har jag jobbat klart för helgen & kvällen bjuder på lite matlagning. Idag kommer mamma hem också! Ska åka och hämta henne på flygplatsen senare. Trevlig söndagskväll.

STHLM

Godkväll. Det blev en tur till pappi. Har fixat lite med bilderna jag pratade om förrut, käkat en lilla menyn & druckit kaffe. Ska snart rulla ner till mej igen. Det är behagligt att ha bil. Ska se ett avsnitt av sex and the city. Var alldeles för längesen nu och sen försöka somna ganska så tidigt. Lycka till med det. Blir ändå aldrig innan tolv. Jag måste skärpa mej. Imorgon kväll blir det med stor sannolikhet fest hos Affi. Och sedan kanske utgång på det. Får se vad kroppen orkar med. Pratar med Jess över MSN och nu har vi spikat vår STHLMs-tripp. Fredagen den tionde rullar iv iväg mot huvudstaden för shopping och avkoppling. Något att se fram emot!



Vi kommer att få det supertrevligt! :) Som alltid när vi besöker STHLM.

Rusning

Högtryck i Karlstad city nu. Jises vad mycket människor som vill handla. Men det är kul, då går det fort. Igår var jag ledig & passade även jag på att göra lite shopping. Bestämde mej äntligen för en vinterjacka som jag beställde & som lär dyka upp nästa vecka. Köpte även en tavla till min list ovanför soffan. Ska ta tag i vilka kort jag ska framkalla också, så att det blir klart någon gång. Jag är ganska så bra på att skjuta upp såna saker. Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer. Funderar på en godispåse & lite SATC-avsnitt, eller så åker jag hem till pappa & hänger med honom. Han är ensam denna helg då min kära mor är i Wien på jobb. Nu ska jag gå ut och sälja lite jackor. Trevlig helg.

Att sköta sin mun

Vilken dag det var igår. Vaknade runt sjutiden för att cykla iväg till Norrstrand & tandläkaren. Undersökning och för första gången i mitt liv skulle det inte längre vara grattis. De skällde på mej som vanligt. "Du måste använda tandtråd" "Du måste skölja med flour" "Du borde använda din eltandbortse mer". Men till skillnad från alla andra gånger så tog jag verkligen åt mej. Bättrar jag mej inte kommer det bli en dyr affär. Ringde och beklagade mig för mamma i telefonen och vem kommer inte upp på jobbet med en påse fylld med flourtuggummin, tandtråd, tandstickor senare på eftermiddagen? Hon är allt för bra min mamma. Ett par leggings fick jag också. Så snäll. Så nu har jag inget att skylla på längre. På kvällen, efter jobbet var det dags för HAGLÖFS & GORE-TEX-clinic på Bergvik. Intressant och lärorikt. Men vi var inte färdiga förens klockan elva på kvällen, så gissa om jag är trött idag? Jobb till klockan sex blir det idag & sedan iväg till SATS för ett COMBAT-pass igen. Det var så kul i måndags! Vi hörs.

Combat

Ikväll ska jag äntligen komma iväg på BodyCombat på SATS. Det var år & dar sedan sist så det ska bli riktigt kul. Är laddad för tuffa slag & sparkar. Sofia och Sophie ska också med, roligare än att gå ensam. När jag knappast hinner gå på någon fotbollsträning så får man köra annat. Men det är bara kul. Nu ska jag jobba en timme till och sedan hem för lite kvällsmat. Vi hörs!


Sunday

Och så var denna helg över. Helgerna går fort men man hinner faktiskt en hel del. Idag har jag & la familia varit i stugan. Tog upp båten och solade en sväng. Härligt att värmen & solen kom tillbaka. Känns som det var hundra år sen jag kände solens strålar. Och det var längesedan jag besökte stugan. Jag & mamma räknade ut att det var två månader sen sist. Det var då sommarens högtryck kom, där i slutet av juli. Det är sjukt vad tiden rinner iväg. På eftermiddagen var jag på stan & köpte jackan jag la undan igår. En grå, mysig sak. Blir någ bra med en färggran sjal till. Nu på kvällen har vi haft mys i lägenheten. Jag, Frun, Becca & Sofia drack te, käkade naturgodis & snackade en massa. Så skönt att bara ses en kortis och prata av sig lite om all som händer runt oss. Nu är det dags att gå & knyta sig. Natti.


Krock

Vilken lördagskväll det blev. Började åt skogen när jag körde in i en annan bil på parkeringen på Wallinders. Så jävla typiskt. Jag skulle handla mat till mej & Per, var försenad, stressad & allmänt ofokuserad när jag glömde svänga lite på ratten och hamnade mitt i baken på en liten röd nissan. Till min ursäkt har jag i alla fall att det är en himla massa folk på Wallindes en lördagskväll och parkeringen är kanske en av Karlstads trångaste. Jag bröt typ ihop och vågade inte gå ut och tittade på skadorna. Fick ringa pappa mitt i paniken så han fick rycka ut. Haha, ja barn är man allt fortfarande. Lyckligtsvis blev det knappast några skador, bara två små hack i lacken, vilket knappt syndes. Och ägarna till bilen var jättesnälla & skällde ingenting. Tack och lov! De ringde till och med senare på kvällen & sa att vi skulle strutna i att göra något åt det. TACK. Så jag kunde andas ut och ha en mysig middag och tvkväll med min pojkvän. Nu sitter jag här, efter att ha diskat och varit långt, långt ute i Alster och hämtat en bil. Fick göra en liten nödutryckning så Per kan ta sig till Karlskoga på match imorgon. Snart ska jag hämta min bror & mina föräldrar som har varit på olika middagar. Sen ska jag sova! Av en dag med alla detta plus match (vinst) & en stadsrunda är jag helt slut. Godnatt!

homestyling

Nu förstår jag orsaken till huvudvärken igår. Jag vaknade upp med en igentäppt näsa & en svullen hals. Fan också. Jag som var tokladdad till Combaten med Sofia idag. Men det blir det nog inget med. Jag & Lousie hade en trevlig utflykt till IKEA i alla fall. Vi låstades att vi var ett lesbiskt par som skulle flytta ihop. Tittade på barnsäng & badbalja bla. Haha,så mogna är vi. I det verkliga livet fick vi ialla fall ihop litegranna. Jag köpte lampa, kudde, ram & korgar medan Louise fortsatte med att färgsätta hennes och Johans lägenhet. Hon har bestämmt sig för att flytta in där på rikitgt nu och då vill hon sätta lite färg på den. Hon är noga & bra med sånt förstår ni. Det kommer bli skitsnyggt. Ja i alla fall, vi hade det trevligt och åt en god lunch. Nu ska jag fxa lite här sedan åka hem till mamma & pappa och tvätta och laga matlådor.


Wasabi

Godkväll.
Jag är helt såld på wasabinötterna. Har käkat upp alla jag köpte förut. Mmm, så starkt & smakrikt. Känner mej helt uppsvälld. Och tack vare nötterna har jag också fått en gammal combat-låt på huvudet. Waaaaasabi nanananananana Waaaasabi. Haha, kommer du ihåg den från vårt pass Jessica? Å herregud.

Tvserien var över förväntan. Kan bli mysig & spännande att följa i höst. Var även och tränade en sväng, mage- rygg. Mötte min gamla vän Miffe bland maskinerna så vi tränade lite ihop innan jag skyndade hemåt. Imorgon är det jobbfritt. Jag & Louise tar bussen till IKEA för lite homeshopping. Ska bland annat byta en lampa till en annan. 
Nu ska jag knyta mej.

Natti

Lost

Usch ingen bra start på veckan. Segt på jobbet, segt i mitt huvud och allmänt tråkigt. I morse när jag kom ut upptäckte jag att min cykel var helt borta & fick fullständigt hjärnsläpp på vart jag hade ställt den. Hade redan börjar fundera på om jag hade någon stöldföräkring när jag tillslut hittade den utan för mitticity-ingången vid konsum. Jag har inte ett minne av när och varför jag har ställt den där. Antagligen har den stått där sen förra onsdagen. Bra jobbat. Efter jobbet ska jag vandra bort till SATS och träna en sväng. Får hoppas på att huvudvärken släpper av det. Sedan planerar jag att sjunka ner i soffan med lite wasabi-nötter och se den nya deckarserien med Eva Röse som börjar idag. Det ser jag fram emot. Hörs kanske ikväll.

Yes,

jag hittade den!

















Lyckat

Hallo!
Vad kul det blev igår. En riktig bra kväll & förvånansvärt mycket folk på nöjes. Är väl för hösten är här igen som stället börjar fyllas igen. Om jag kan hitta min kamerasladd så ska jag försöka ladda in lite bilder. Men jag vet verkligen inte vart den. Är inte så smidigt det. Nu håller jag på att fräsha upp lägeneten (det luktar öl....) & sedan ska jag sätta mej på bussen hem till mamma & pappa. De har lagat mat till mej också och det behöver man verkligen såna här sega söndagar. Ska köpa med mej en stor påse naturgodis och fullkomligt dö i soffan. Men först - bort med öl-lukten!

Malambo

I somras när jag och tjejerna beställde in husets vin på restaurangen Kanske i Kungshamn drog vi högsta vinslott. Malambo hette det och blev vårt nya favoritvin. Så gissa om det är det vi har laddat upp med ikväll? Bara 54 kronor också. Louise & Jess har precis kommit och vi väntar nu in de andra. Bordet är fyllt med godsaker och singstar är uppkopplat. Trevlig partykväll!

P.S

Fredag & snart helg. Även om jag ska jobba imorgon så är det något särskilt med fredagar. Ikväll ska jag och mina flickor ha en riktig myskväll hemma hos mej. Grädda våfflor och se filmen P.S I Love You. En riktig snyftare. Och jag vet redan nu - bara av att ha läst på baksidan att jag kommer gråta floder..

"Även den största förlust rymmer svaret på hur man går vidare ... Holly och Gerry är unga, nygifta och lyckliga. Men när Gerry plötsligt blir svårt sjuk och avlider, dör även Holly inombords. Men på sin 30-årsdag får hon ett brev från Gerry skrivet före hans död. Det är det första av tio brev som för en stund låter Holly vara nära sin älskade och långsamt för henne vidare ut i livet. Varje brev bjuder på ett nytt oförutsägbart äventyr. Och varje brev avslutas med samma ord: P.S. I Love You"



inreda mera

Godkväll.
Fikat med Louise tidigare idag byttes ut  mot en lunch på Maché. Fräscht & gott som vanligt. Därefter strosade vi runt på Boulevard och det kändes som vi ville ha alla möjliga stilar i våra hem. Jag fick genast sug efter en stor golvlykta & små söta stenar med text på. Alltid hittar jag något. Känns som min lägenhet börjar bli ganska så dyr i drift. Fast samtidigt shoppar jag inte så mycket kläder som jag skulle kunna göra. Kanske går det jämt ut. Har i alla fall lagt undan pengar på sparkontot idag, då blir det lättare att undvika småköp. Ikväll har jag tränat fotboll. Blir en helt annan glädje att träna när man för en gångs skull slipper stressa ut. Nu ska jag sova! Godnatt.



Något i denna stil vill jag att lyktan ska vara. Denna är ifrån mixin.se



Söta stenar. Går att beställa från www.systerlycklig.se

no stress

Tog mej en liten fin sovmorgon & hann inte riktigt med det jag trodde jag skulle göra på förmiddagen. Inte konstigt alls. Brukar bli så när jag är ledig. Men då brukar jag ursäkta mej med att på lediga dagar gör man som man vill. Ungefär något sådant. Nu ska jag strax kila ner till staden för en fika med Louise på Waynes. Längtar efter deras äppelkaka. Hörs senare.

Mys

Hur mysigt är det inte, att ligga nedbäddad i sängen med sin dator i knät och surfa runt på sina favoritsidor? Jag borde ha skaffat laptop mycket tidigare i mitt liv. Och vilken mysig onsddagskväll det har varit. Mamma & pappa kom och tittade på fotbollen eftersom de saknade kanalen hemma. Jag gick och handlade lite mat, fixade kaffe & te och gjorde varma smörgåsar åt oss. Mm, ibland är det så mycket godare än riktig, lagad mat. Nu ska jag strax se ett satc-avsnitt och sedan slå igen mina ögon. Natti


Kallt?

Okej att det nästan är höst ute, blåsigt och ganska så kallt - men snälla alla karlstadtjejer dunparkas i september? Nej det känns ganska so overkill för mej. För även om termometern inte visar säskilt mycket kan det inte vara sååå kallt?? Nej dumpa vinterjackorna ett tag till. Jag har i alla fall köpt mej en ny möss-basker-keps, ja jag vet inte riktigt definitionen på den... Och det känns som ett lagomt värmade plagg för mej i alla fall. Tog en liten tur på Indiska på lunchen och fann den. Trodde jag skulle se tuff ut men "ååå vad söt" fick jag som respons av mina kollegor. Inte riktigt det jag ville höra..

Imorse åkte Per till Kanada & blir borta i cirkus en vecka. Han borde nog vara framme i Calgary när som helst. Jag är inte ett dugg avundsjuk.. Ikväll blir det fotboll/idol. Inte riktigt bestämmt mej ännu. Och imorgon är jag ledig. Skönt!
Vi hörs!

Bloggkoll

Visst är det mysigt att på morgonen gå igenom och titta ifall någon blogg man följer har uppdateras? Jag har nästan infört det som en obligatorisk morgonsyssla. Tar med mej min kaffekopp & går igenom mitt adressfält. Läser vad folk jag känner och inte känner har för planer och åsikter. Idag blev jag glad av Lindas fina bilder på Bestla. Så fin och busig hund! Nu ska jag ta i tu med de andra morgonsysslorna: fixa hår, hitta kläder och packa väskan. Inte riktigt lika mysigt.. Ha en fin dag!

This week

Moooooving Mountiiiiiiins. Fin morgonsång så här på måndagsförmiddagen. Jag har ätit en underbar frukost bestående av Hallonkräm & mjölk, kaffe och rostat morotsbröd. Försökt ladda för en ny vecka. Och återigen till vädret... Kan det bli mer deprimerande? Det ösregnar även idag. Jag kanske är jobbig som klagar men fan vad tråkigt det är.Tur att jag inte jobbar utomhus, så mycket kan man väl säga i alla fall. Annars är jag inte jätteinspirerad av veckan som kommer. Per åker till Kanada på hockeyläger, jag kan inte vara med på veckans matcher (det är seriefinal..) och jag jobbar helg. Men däremot så har jag och mina vänner planerat utgång på lördag. Längtar redan! Hoppas på en kväll som i gamla goda tider. En ny bränd skiva (akon, usher, nelly, chris, ne yo) vin (Malambo) & en massa singstar innan vi förflyttar oss in mot staden. Nu ska sminket på & sedan till jobbet!


Hälga.

Dålig update fast jag är ledig. Fy! Två matcher ihelgen. Lite trött i kroppen nu faktiskt. Och detta väder gör mej också ganska så trött. Gud så deprimerande. Igår spöregnade det hela matchen och idag tvingades vi spela på bajs-konstgräset. Det suger att spela där & vi fick stryk. Bara för det säkert. Imorse var jag på IKEA (igen...). Ja, mamma & pappa var där när de öppnade. Sicka nördar. Men ska man vara effektiv så får man planera. Kom hem med ltie köksredskap, en lampa & ett överkast. Och värmeljus i mängder. Det går åt om kvällarna. Igårkväll tittade jag förbi Johannas, Jess syster som hade förfest. Ny singstarskiva & oj vad sugen jag blev på att gå ut. Men jag och Jessica får ladda för nästa helg istället. Nu ska jag hoppa in i duschen gott folk. Vi hörs.



Ja ni ser.. Inte så festligt för mej igår inte. Men trevligt - det var det!

Ledigt!

Tack Gud att det är fredag! Och helg. Tror jag är i stort behov av lite inte jobba just nu. Speciellt efter igår när jag fick jordens utskällning av en kund för något jag inte kunde ro för samtidigt som nästa kund betedde sig riktigt fult och sniket. Men ja orka lägga energi på det nu.. Ikväll ska jag och Per ut och äta. Alfie blir det och jag har bokat bord. Har försökt äta där två gånger i sommar men det har varit fullt. Så ikväll så - då ska jag få äta deras  goda pasta -scampi. Mmm mumma! Vi hörs.

Finally

Och så sitter jag här, för första gången och skriver på min nya dator. Det tog några dagar men nu står den här & lyser upp mitt soffbord. Mycket tack vare Per. Eller ja allt tack vare Per... Han har fixat i ordning allting medan jag frivilligt tog hand om disken. Fina könsroller här. Men jag ser det som att vi sparade en hel del tid. Annars är jag helt slut efter en körig dag på jobbet. Halva reapriset tar på krafterna. Igår var jag ledig också. Och det tar också på krafterna.
Lyssna bara på denna hektiska dag:

08.45 Månadsmöte
10-12 Fix i lägenheten
12.30 Massage hos Louise
14-16 Matlagning & lunch
16.00 Sara besöker mej på en fika
17.30 Skjutsar hem Sara, åker till färjetad och byter bil
18.00 Åker mot Skattkärr & träning. Tar mej inte av vägen eftersom den är blockerad av jävla vägarbetsfordon. Tvingas till jordens omväg, kommer försent.
20.30 Träning slut, hem till Färjestad. Dusch & byte av bil.
21.00 Middag hos Sophie med tjejerna. (supermysigt tack Sophie) 
23.00 Hemma
24.00 I säng och somnar till ett SATC-avsnitt.

Gahh snacka om en fin tisdag!! Det var kul att träffa Sara igen, längesedan! Hoppas på att få titta in i hennes nya lya snart också. Nu är det sängdags (satc-dags). Natti

en update

Gahhh, hur ont i ryggen kan man ha?? Det värker, knakar och knastrar i den. Imorgon ska jag få massage av Louise eftersom jag är ledig. Hoppas det släpper då... Annars får det bli ett besök hos naprapaten i Skattkärr. Ny vecka igen och första september. Ännu ett steg närmare hösten.. Fick aldrig de där riktigt fina dagarna i augusti som jag hade hoppats på. Så nu är det bara att se fram emot hösten. En massa myskvällar, promeander och svettiga kvällar på SATS ser jag framemot. Ska på ett sätt bli skönt när fotbollen är slut så man kan styra träningarna på egen hand. Helgen bjöd på lite av varje. Kräftskiva i fredags, jobb lördag-dag, kusinbesök och mat på Kebabhouse, tjejmys med Linda, jobb & match på söndagen. Anna-Maria och hennes kille firade mej i efterskott och gav mej ett våffeljärn. Gissa om jag kommer käka det i höst?? Nu ska jag återgå till jobbet. Puss

RSS 2.0