going on twenty....

På torsdag är de en stor dag. Den största på året, nästan. It´s my birthday. Och jag fyller 20 år. När jag säger det högt låter det allt bra gammalt. Nästan för gammalt, för ibland kännner jag mej som ett litet barn. Ett litet barn som inte orkar vara vuxen och ta hand om sig själv. Fast jag tror och hoppas att det är ganska vanligt. Ena dagen vill man vara fri från allt och bestämma allt själv medans man nästa dag vill att någon annan ska ta besluten åt en. Idag har jag haft mej en vuxendag då jag efter jobbet handlade lite mat på Konsum, åkte hem, lagade matlådor och tittade på Allsången. Nu ska jag försöka att strax gå till sängs. Det är mitt löfte inför hösten; att någon dag i veckan lägga sig tidigt. Det däremot känns ganska så barnsligt... Godnatt.

dskfljhlkhpiroyköls,fwöälöw

Ibland är sport inte kul. Speciellt inte när man förlorar fast man spelar bra och har hur många chanser som helst. Och speciellt inte när det är semifinal och om man bara sätter dit dom där jävla chanserna så behöver vi inte förlora & kan spela final istället. Och speciellt inte när de kontrar in allas deras mål bara för att deras forward är hur bra som helst och skjuter som en kanon. Och speciellt inte när vi åkte ut i semin förra året också. Fan också. Jag är bitter. Nu är jag hemma på Färjestad igen. Det går inte att sova i min lägenhet. Den kokar ungefär. Så nu ska jag vara lite bitter en stund till sen titta sex and the city och sedan sova. Vi hörs.



Trots extra träning på kusten hjälpte det inte...

It´s over

Jag tror knappt att det är sant. Mina tre lediga veckor är över och imorgon börjar verkligeheten igen. Tillbaka i vardagslivet igen med tråkiga arbetstider, äckliga matlådor och inte längre några lata dagar i solen.  Men jag ska inte vara för bitter, för det har verkligen varit tre underbara veckor. Höjdpunkten är självklart min och tjejernas resa till Smögen. Det måste vi göra om nästa år! (och ja det kommer bilder nån dag......) Nu har jag precis varit  och vattnat blommorna hos mamma & pappa (jag förstår inte hur de vågar låta mej göra det, jag dränkte dem förra veckan....) och ska ta bilen ner till lägenheten. Imorgon har va semifinal mot Skoghall. Ska ladda rejält med vatten för det lär bli varmt. Nej nu väntar Per på mej. Bäst att han slipper vänta om det ska bli nått Sex and the city senare. Haha. Puss

högtryck

Som ni förstår av min usla uppdatering så packade jag mina saker och åkte tillbaka till Grebbestad i tre dagar. Och vi lyckades pricka in högtrycket ganska så väl måste jag säga. Två fina dagar med stekande sol fick jag innan jag satte mej på tåget mot Karlstad igen. Igår umgicks jag med min vän Sanna. Vi, tillsammans med hennes lillebror (och ganska så många andra karlstadbor...) solade på Skutis. Och på kvällen tog vi fotbollsskorna och åkte till vårt kära Skattkärr igen. Tre veckor sedan sist och det kändes ganska väl... Får nog bli ett löppass ihelgen för att orka med semifinalen på måndag... Men inte nu iaf. För nu är det badväder igen! Jag ska åka till min lägenhet och samla ihop lite saker för att sedan inta nån fin klippa på Skutis igen. Bara invänta min käraste först. Puss

sunday

Söndag - sovmorgon, regn och sjukt slöt. En kort tur på Bergvik är allt jag och per har orkat med. Imorgon får jag gå upp i tid så jag inte går och är seg hela dagen. I fredagskväll kom vi hem ifrån vår trip och jag är helnöjd med min resa. Även om vädret inte är på topp så är det skönt att byta miljö en sväng.  Som ni alla vet är jag ganska seg att ladda upp kort men jag ska försöka fixa det i veckan. Nu har jag en vecka kvar av min ledighet & jag vet inte riktigt vad jag ska göra med den. En del av mej vill följa med mamma och pappa till Grebbestad igen några dagar medan jag samtidigt vill vara hemma och ta en dag i taget. Inte världens största problem, men jag får bestämma mig ikväll. Just nu sitter jag och kollar tavlor på allposter Det finns oändligt många så det är svårt att bestämma sig men jag tror jag har fastnat för denna nedanför. Skulle passa bra till mina färger. Nu ska jag hjälpa pappa med maten. Vi hörs.


suntanned

Tack och lov har vädret vänt. Känner mej lite uppbränd efter en dga vid havet. Har precis käkat middag med riktiga västkutsinfluenser. Fiskbullar i hummersås, sill i flera sorter, tonfisk, gräddfil, potatis & knäckebröd. Jag älskar det! Vi har blivit inbjudna på allsång till restaurangen Kanske nere i Kungshamn och sitter och laddar inför det. Sen blir det båten över till Smögen och Lagergrens. Hoppas på en lyckad sista kväll.


Högtryck...

Väder spelar en himla stor roll. Just nu är det mulet, kallt och blåsigt. Vi sitter mestadels och trycker i stugan. Tur att daotrerna är med iaf! Igår grillade vi i alla fall gott och solen tittade fram alldeles lämpligt till matdags. Sedan spelade vi kortspel och satt uppe och pratade till två. Louise, Sophie, Linda & Sandra var ute och kände på nattlivet medans vi andra sparar oss ikväll. Snart ska vi laga lunch och ta bilen till Smögen. Tur att det finns affärer när vädret sviker. Så snälla Gud ge oss some sun nu!

Solvik

Bloggar lite här i semestertider. Har precis checkat in i stuga i Kungshamn. Har haft tre trevliga dagar i Grebbestad med räkfrossa, karnevaltåg, utgång, och lite shopping. Idag hämtade brudarna upp mej och efter lite stopp på vägen har vi äntlgien kommit fram. Vädret är inte det bästa men hoppas på lite sol imorgon. Ikväll ska vi grilla och kolla in bryggorna. Nu ska Lousie få tillbaka sin dator som jag snodde. Hör av mej senare i veckan! Puss 

Kusten nästa

Hej bloggen! Imorgon åker jag iväg på lite semester. Först tre dagar i Grebbestad tillsammans med min kusin Anna-Maria. Har fina minnen tillsammans med henne därifrn så jag hoppas på en lyckad trip! De har ett hus mitt i smeten - perfekt! Vi ska käka räkor, gå ut och försöka att inte stressa (vi två är båda ganska så bra på det tyvärr...) På måndag hämtar mina flickor upp mig i minibussen och så bär det ner till Smögen i fem dagar. Kommer bli hur bra som helst. Ska försöka attt skriva om jag bara hittar nån dator.. Men jag tror de har det på den svenska västkusten också.

Vi hörs!

Mmm

Semestertider - härliga tider. Jag har varit på SATS i tre dagar i rad!! Behöver jag ens nämna att jag knappt kan gå?? Riktigt skönt att vara där på morgonarna så att man hinner med dagen sen. Idag är det härligt väder och Sanna är på väg för att hämta upp mej. Sol & glass på glasserian är inplanerat! Mm så gott! Ikväll tjejkväll med tjejerna på jobbet. Nu måste jag sticka så den andra stela kvinnan slipper vänta på mej. Puss & hej!

Dag ett

God eftermiddag bloggen. Fin första semesterdag. Regnet har öst ner sedan jag vakande, men nu verkar det äntligen vara uppehåll. Jag & Sanna var hurtiga och gick upp tidigt i morse för att inta SATS. Och vi tränade riktigt bra. Träningsvärken lär komma smygandes redan ikväll. Tur att Per och Mackan är där samtidigt, så att vi fixar övningarna korrekt också.. Snart ska jag ta bilen ner till lägenheten. Jag har nästan kommit på ursäkter för att inte vara där. Den är nämligen i behov av att städas. Men jag har lovat mej sjävl att jag får fixa det imorgon. Så inte mamma & pappa tror att jag har flyttat hem igen. Haha. Ska i alla fall åka ut och handla lite mat ikväll. Så att jag inte kan ursäkta mej med att jag inte har mat i kylskået längre...  Men nu blire det först lite gubbar & kaffe!

           

Bilder från farfars födelsedag

nedräkning

Snart har jag bara en enstaka dag kvar till min efterlängtade semester. Bara en timme kvar idag och sedan fyra imorgon. Känns underbart! Tror att jag ska packa väskan och åka upp till sommrstugan direkt. Skönt att  koppla bort stadslivet för ett tag. Idag blire dock andra bullar. Efter stängning går Sanna & jag bort till mej en stund. Vi ska dricka Martini och käka jordgubbar. Fira att vi är lediga i tre veckor! Ingen fotboll, inget Intersport. Ikväll ska jag på fest i Skåre & sedan till Nöjes. Ska ut med gamla klasskamrater. Hur länge sen som helst jag såg dem! Det ska bli riktigt kul. Vi hörs!

 
Efter att ha hittat den här bilden måste vi köpa fryst hallon och ha i drinkarna!

Matigt

Så här i min vuxen-övergång har jag tre små mat-tips som jag vill dela med mej av.

1. Jordgubbar, tillsammans med lite turkisk yoghurt, flytande honung & valnötter (som du smular/delar lätt i handen). Smakade detta i helgen och det var himmelskt gott. Roligt med lite nytt & fräscht.

2. Valnöttslimpan, som finns att köpa på Maxi. De bakar den själva och godare bröd har jag nog inte smakat. Enda negativa är att den smular nått fruktansvärt. Men det gör knappast något, så då förstår ni kvaliteten på smaken!

3.
Caesarsalladen, som finns att köpa helt färdigpaketerad i salladdisken. Brödkrutonger och dressing följer med. En superbra måltitdlösning om du har dåligt med ork och samtidigt vill vara nyttig. Kostar cirka 20 kronor.

Taste it!


Everywhere

Det änns som mitt liv är ganska så flyktigt just nu. Jag är överallt och ingenstans känns det som. I min lägenhet, i mammas & pappas lägenhet, på jobbet & ute i Skattkärr. Och allt detta på bara några få timmar idag. Men det blir nog bättre när jag har bott in mej mer. Nu ska jag strax duscha här och sedan åka ner till mitt igen. Se nått avsnitt av Sex and the city och sen sova. Det behöver jag. Känns som jag alltid behöver mer sömn på sommaren... Varför blir det så? Borde vara tvärtom. Imorgon jobb igen & på torsdag ner till Åmål och fira farfars 80-årsdag. Jag hoppas det hinns med lite solning också! Det var ett tag sen. Vi hörs. Godnatt.

RSS 2.0