pecan banana bread

Här är receptet på den goda banankakan som jag gjorde ifrån Leilas "a piece of cake". Mm så gott!

Ingredienser:
150 gram mjukt smör
1 dl strösocker
2 dl florsocker
4 mogna bananer
2 ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk malen kanel
½ tsk malen ingefära
1 nypa salt
75 gram pekannötter

Smör och ströbröd till formen

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa smör, strösocker och florsocker vitt och krämigt.
3. Mixa bananerna till en puré och rör ner i smeten, tillsätt äggen.
4. Blanda de torra ingredienserna med hela pekannötter (spara några att strö över) och vänd försiktigt ner blandningen i banansmeten.
5. Fyll en smord och bröad avlång kakform med smet och grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Jag tog lite mer pekannötter än vad det skulle vara, vilket bara var bra. Välj efter önskad smak. Lycka till.

Kommentarer
Postat av: smulan

Mmm vad gott det lät, det receptet ska jag spara =)

2008-10-07 @ 06:54:07
URL: http://smulananna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0